A HumanTurn eseményét Goda Gábor
2010-es Egy – Nap – Fordulat látomása indította el:

Állok egy hegyen és lassan megfordulok a tengelyem körül. Egyszer körbefordulok.
Körbefordulok egyetlen egyszer, de egy nap, azaz 24 óra alatt. Annyi idő alatt, mint ahogy a Föld fordul meg a tengelye körül. Egy napot állok egy helyben, lassan mozdulva, fordulva, összehangolódva, eggyé válva a Földdel. Ezt a fordulatot többször meg kell majd tennem. Föld különböző pontjain, természetben és talán nagyvárosok forgalmas terein is. Tudom, hogy később már nem egyedül kell fordulnom.”  

Gábor első Egy – Nap – Fordulata 2010. május 23-án megtörtént. 2011-ben Beer Gyöngyi is megtette a 24 órás fordulatot.
Azóta többen voltak még, akik csatlakoztak a Földdel összehangolt, 360 fokos fordulathoz. Volt, aki 1 óra, aki 4 óra és aki 24 óra alatt fordult meg.

Goda Gábor és Beer Gyöngyi 2007-ben először mint tanító és tanítvány találkoztak. Évekkel később már számos Weight-flow Contact csoportot és csend-elvonulást vezettek együtt. Útjaik 2011-ben az EgyNap –  Fordulatban is összekapcsolódtak, és mára már közösen munkálkodnak életüknek ezen két fontos területén.

Goda Gábor és az Artus Stúdió csapata 35 éve alkot közösen. Minden művészi cselekedetük olyan manifesztum, mely analógiája az életnek, sőt, talán magát az élet természetét is meghatározó Rendnek. Az Artus Stúdió nyitott, sokszínű szellemi műhely, emberek, gondolatok, művészeti ágak találkozásának helye, katalizátora.

Goda Gábor első Egy –  Nap –  Fordulata 2010. május 23-án megtörtént, melyben az Artus csapatának tagjai segítették. (Gold Bea, Téri Gáspár, Körmendi Pál és Virág Melinda) 2011-ben Beer Gyöngyi is megtette a 24 órás fordulatot. Azóta többen voltak még, akik csatlakoztak a Földdel összehangolt, 360 fokos fordulathoz. Volt, aki 4 óra és aki 24 óra alatt fordult meg. (Sipos Attila, Sápi Ádám, Fülöp Ádám) Voltak, akik segítőként voltak jelen, és voltak, akik jelenlétükkel, vagy távolról, figyelmükkel támogatták a folyamatot. 

2017-ben egy Weight-flow Contact Csend elvonulás alkalmával született és történt meg először a csoporttagok részvételével az első  „egy – óra – fordulat”, amely azóta is az elvonulások fontos része.

Most, amikor a világban minden kapcsolataink és összekapcsoltságunk fontosságára mutat, egy olyan világméretű mozdulat-meditáció születésén kezdtünk el dolgozni, amiben arra hívjuk az embereket, hogy egy adott nap, adott órájában álljanak meg és forduljanak körbe egyszer.

Munkatársaink, segítőink, alkotóink a HumanTurn / egy – óra – fordulat
2020-as eseménye megvalósításában:
 • Bakó Tamás
 • Bodóczky Antal
 • Gyöngy Dániel
 • Hajdú Gáspár
 • Hodován Margit
 • Huszár Ágnes
 • Jakosa Éva
 • Lukács László
 • Pogonyi Dávid
 • Sándor Anna
 • Szalay Henrietta
 • Tóth Mátyás
 • Mózes Zoltán
Akik eddig megtették a HumanTurn / egy – óra – fordulatot:

Ádám Dóra

Agócs Júlia

Bakonyi Zsuzsa

Bíró Péterné Ági

Bojti Stefi

Buda Borbála

Csordás Izabella

Gazsó Ágnes

Hegyi Dóra

Huhák Heléna

Irimiás Olga

Juhász Tímea

Kallai Ákos

Kissné Izsák Szilvia

Komlós Marcell

Krokovay Károly

László Lilla

Lukács László

Magyar József

Mayer Zita

Sándor Anna

Somogyvári Zoltán

Sterczer Veronika

Szalay Henrietta

Szekeres Ildikó

Tóth Eszter

Verba Eszter

Baricz Xénia

Dajka Ágnes